TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE POSTOJNA – 20.9.2014

26 septembra, 2014 v TEKMOVANJA od zalarm

V soboto 20.9.2014 je na Studencu potekalo tekmovanje GZ Postojna.

701.jpgKljub težkim tekmovalnim pogojem (dež, razmočen teren in blato) se je tekmovanja v 7. kategorijah udeležilo
40 ekip oz. 360 tekmovalcev. V vseh kategorijah so tekmovali v dveh vajah. Pionirji in pionirke so tekmovali v vaji z vedrovko, mladinci in mladinke v mokri vaji s hidrantom, člani in članice pa v vaji z motorno brizgalno. V vseh kategorijah je bila druga naloga vaja razvrščanja.

Slabo vreme ni pokvarilo dobrega in tekmovalnega vzdušja med gasilkami in gasilci. Vsi so se zagrizeno borili in dali vse od sebe. Še posebej moramo pohvaliti člane in članice našega društva saj so punce v kategoriji ČLANICE A osvojile drugo mesto, fantje pa prvo mesto v kategoriji ČLANI A. obema ekipama iskreno čestitamo – BRAVO NAŠI !!!

Ostale rezultate si lahko ogledate spodaj.

biseriPriznanja in pokale je podelil postojnski župan g. Jernej Verbič, vse skupaj pa se je nadaljevalo z pravo gasilsko veselico z ansamblom Biseri. To je bila prva gasilska veselica na Studencu po 28. letih. Leta 1986 je ob razvitju gasilskega praporja pred gasilskim domom igral ansambel Lojzeta Slaka.

Cel dan smo bili vsi precej »na trnih« (vremenska napoved se je preverjala skoraj vsakih pet minut:) ) in se spraševali ali se bo vreme vsaj malce ustalilo da bomo lahko izpeljali še žur. No dostava vremena brez dežja je vendarle pravočasno prispela in zabava z ansamblom Biseri se je začela takoj po podelitvi priznanj in pokalov.

Trajala je vse do pol druge ure zjutraj ko smo spet dobili pošiljko dežja. Kljub temu, da se žuranje končalo malce prej kot je bilo načrtovano, pa je bilo vse skozi zabavno in veselo.

Nekaj foto utrinkov si lahko pogledate še v spodnji galeriji, mi pa že napovedujemo novo gasilsko veselico na Studencu, ki bo drugo leto če bodo šle vse stvari tako kot smo si zamislili.

rezultati gasilskega tekmovanja

 

zapisal: P.Ž.

avtor fotografij: FOTO ATELJE POSTOJNA