PREDSTAVITEV V OŠ HRUŠEVJE – 9.10.2014

19 oktobra, 2014 v DOGAJA SE od pzenko

V četrtek 9. oktobra smo v okviru meseca požarne varnosti skupaj z prostovoljnimi gasilskimi društvi Hruševje, Šmihel Landol, Razdrto in Veliko Ubeljsko otrokom OŠ Hruševje pripravili prikaz naših vozil in ostale opreme. K sodelovanju smo povabili tudi vodnike reševalnih psov iz Kinološke enote za reševanje ( https://www.facebook.com/pages/Kinolo%C5%A1ka-enota-za-re%C5%A1evanje/434231923428684  ) in tako še popestrili dogajanje.

Predstavitev je bila pripravljena tudi z namenov, da v naše društvo privabimo otroke in tako poskrbimo za podmladek.

Otroci so se razdelili v štiri skupine in si tako ogledali tri pripravljene predstavitve gasilke opreme in tehnike. Lahko so se povzpeli na gasilski tovornjak, se preizkusili v natančnem ciljanju z gasilsko cevjo ali pa so si nadeli gasilsko čelado in masko ter se povzpeli v gasilski terenski avto kjer so sami upravljali z sireno in zvočniki.

Na četrti točki so spoznali štiri kosmatince in njihove vodnike ter se naučili nekaj o treningu in delu psa reševalca in njegovega vodnika.

Na koncu smo jim pripravili še praktično predstavitev, kjer smo pod improvizirano ruševino zakopali »ponesrečenca«. Trije psi so ponesrečenca našli in potrdili najdbo, gasilci pa so ga potem odkopali in rešili. Tako so otroci lahko videli kako v praski sodelujejo gasilci in psi reševalci.

Nad celotno predstavitvijo so bili mladi nadobudneži zelo navdušeni, mi pa držimo pesti, da se nam kateri od njih pridruži in postane prostovoljni gasilec.

Nekaj foto utrinkov z predstavitve je v galeriji.

Zapisal: P.Ž.

Foto: PGD STUDENEC IN KVRP POSTOJNA