PREDAJA GVC 16/15 ZASTAVA DVD DONJI MOSTI

8 novembra, 2015 v DOGAJA SE od pzenko

Skladno s sklepom občnega zbora Prostovoljnega gasilskega društva Studenec o donaciji vozila GVC 16/15 Zastava v eno od republik bivše Jugoslavije in po ureditvi vseh potrebnih formalnosti, smo v četrtek, 29.10.2015 Zastavo peljali v nadaljnjo uporabo gasilcem Dobrovoljnega vatrogasnega društva Donji Mosti na Hrvaško. Vozilo smo predhodno pripravili na dolgo pot in ga s pomočjo drugih društev (PGD Razdrto, PGD Veliko Ubeljsko, PGD Slavina, PGD Postojna, PGD Loka pri Mengšu in PGD Lukovica) dodobra napolnili tudi s osebno zaščitno opremo. Poleg našega društva se je za donacijo gasilskega vozila GV-1 TAM80T3 odločilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Planina.

Pot nas je vodila najprej proti Ptuju, kjer smo imeli krajši postanek za ogled gasilske enote, državno mejo smo prečkali v Ormožu in se od tam odpeljali proti Varaždinu. V Varaždinu smo si ogledali gasilski muzej in Javno vatrogasno postrojbo grada Varaždina. Preko Koprivnice smo pot nadaljevali do Donjih Mostov. Ob prihodu v Donje Moste so nas pričakali domači gasilci in vaščani. Nad vozili in opremo so bili navdušeni, tako da smo takoj pričeli z prikazom opreme in vozil. Najbolj jih je seveda zanimal in kasneje navdušil vodni monitor na Zastavi. Poudariti je potrebno, da društvo do sedaj ni imelo gasilskega vozila. Intervencije so opravljali s traktorsko prikolico Creina, katero so na intervencije vlekli s traktorjem. Tega dne smo se z domačini veselili pozno v noč.

V petek smo zjutraj v Bjelovarju opravili formalnost v zvezi s prenosom lastništev vozil na hrvaške kolege. Po kosilu smo odšli še na obisk Javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara in se v večernih urah odpravili proti domu preko Zagreba. V Postojno smo srečno prispeli v zgodnjih sobotnih urah.

Zahvaliti se želimo kolegom iz DVD Donji Mosti, ki so za nas dva dni skrbeli in nas gostili ter nam nudili praktično vse. Skupaj smo sklenili, da se bomo v prihodnje še družili.

Zapisal: KLEMEN GRILJ

Foto: PGD STUDENEC