PODPIS POGODBE ZA NOVO GASILSKO VOZILO

30 oktobra, 2014 v DOGAJA SE od pzenko

V sredo 29.10.2014, je predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Studenec Primož Ženko, na Občini Postojna podpisal tripartitno pogodbo za nakup novega gasilskega vozila. Občina Postojna je pripravila javno naročilo v sklopu katerega se naročajo tri gasilska vozila namenjena gašenju požarov v naravi. Izbran dobavitelj je podjetje Webo d. o. o., rok dobave vozila pa je konec aprila 2015.

Naročeno vozilo tipa GVGP-2 je večje gasilsko vozilo za gašenje požarov v naravi. Narejeno bo na podvozju Renault s stalnim štirikolesnim pogonom, reduktorjem prestavnih razmerij, blokadami vseh diferencialov in na enojnih kolesih na obeh oseh. Podvozje ima originalno dvojno kabino za moštvo s prostorom za 6 gasilcev. Nadgradnja vozila bo funkcionalno izdelana tako, da bo vozilo lahko posredovalo na čim več različnih intervencijah. Na vozilu bo kombinirana črpalka gnana preko odgona vozila s pretokom 3000 litrov/minuto pri 8 barih ter 400 litrov/minuto pri 40 barih. Rezervoar za vodo bo kapacitete 2500 litrov.

To gasilsko vozilo bo prvo novo gasilsko vozilo v zgodovini Prostovoljnega gasilskega društva Studenec, vrednost celotne investicije je 184.720,20€. Delno bo vozilo sofinancirala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje preko razpisa Kras.

Zapisal: KLEMEN GRILJ

Foto: FOTO ATELJE POSTOJNA