PODPIS POGODB ZA DOBAVO GASILSKIH VOZIL

2 avgusta, 2017 v DOGAJA SE od pzenko

V ponedeljek, 31.7.2017, je na Občini Postojna potekal podpis pogodb o dobavi in nadgradnji novih gasilskih vozil za gasilske enote v Občini Postojna. Dobavljena bodo štiri manjša vozila za gašenje gozdnih požarov in eno poveljniško vozilo.

Pogodbe so poleg župana Občine Postojna Igorja Marentiča podpisali še predstavniki prostovoljnih gasilskih društev Hruševje, Studenec, Studeno, Šmihel Landol in Postojna ter predstavniki dobavitelja, podjetja Webo.

Gasilska društva iz Hruševja, Studenca, Studenega in Šmihela bodo v naslednjem letu začele uporabljati nova, manjša vozila za gašenje gozdnih požarov, v Postojno pa prihaja novo poveljniško vozilo. Vsa vozila bodo izdelana na enakih podvozjih Ford Ranger in bodo ustrezala vsem željam in zahtevam uporabnikov.

Rok za dobavo vozil je 30.04.2018, skupna vrednost naročila znaša 222.406,00 EUR z vključenim DDV. Naročilo za dobavo in nadgradnjo gasilskih vozil je bilo pripravljeno in oddano skladno s Srednjeročnim načrtom nabave gasilskih vozil v Občini Postojna 2017 – 2023.

Zapisal: KLEMEN GRILJ

Foto: MARKO SIMŠIČ