PESTRA SOBOTA

12 aprila, 2015 v INTERVENCIJA od pzenko

V soboto, 11.04.2015 ob 9:42 smo bili gasilci PGD Studenec preko sistema tihega alarmiranja obveščeni o dimniškemu požaru v naselju Dilce.

Na intervencijo smo izvozili z vozili GVC 16/15 in GV-1, kasneje pa še z vozilom GVGP-1. Na kraju smo gasilci zaradi slabega stanja dimnika pogasili goreče saje in počakali da se dimnik ohladi. Po pogašenem požaru saj, smo za pomoč zaprosili PGD Postojna z namenom pregleda objekta s termo kamero.

Med vožnjo PGD Postojna na kraj intervencije smo bili preko sistema radijskih zvez ZARE obveščeni o požaru osebnega avtomobila na avtocesti Razdrto – Postojna. Regijski center za obveščanje Postojna je na to intervencijo aktiviral PGD Razdrto, katero pa je javilo, da ne bo moglo izvoziti.

Iz intervencije na Dilcah je takoj proti Razdrtem odšlo vozilo GVC 16/15, prav tako pa iz PGD Postojna vozilo AC 30/70. Med vožnjo enot na mesto intervencije je izvozilo tudi PGD Razdrto z vozilom GVGP-1.

Ob prihodu naših gasilcev na mesto intervencije so gasilci iz PGD Razdrto gasili goreče osebno vozilo z vozilom GVGP-1, skupaj pa so ga dokončno pogasili z uporabo vozila GVC 16/15.

Zapisal: KLEMEN GRILJ

Foto: KLEMENJ GRILJ in BORUT VADNJAL