DRUŽENJE S PASJIMI PRIJATELJI

13 januarja, 2015 v DOGAJA SE od pzenko

V soboto, 10. januarja se je gasilski podmladek PGD Studenec družil z Rhani, Nemom, Dito in Vito. To so pasji prijatelji, ki so skupaj s svojimi lastniki, otrokom želeli pokazati, kako prijetno je lahko druženje in življenje s psi.
Druženje se je začelo na igrišču, kjer so otroci s hokejsko palico poizkušali zadeti gol, Vita pa ga je branila. Bolj uspešni so bili seveda otroci, tako da bo Vita morala še precej trenirati, če bo želela priti v profesionalno hokejsko moštvo 🙂
Po končanem mini hokejskem turnirju, smo šli v dvorano, kjer je naša članica Brina, otrokom predstavila, kako se pravilno pristopa k psom, kako se z njimi ravna, kako se jih hrani, česa ne marajo, ipd.
Po mini učni urici, so Rhani, Nemo in Dita otrokom pokazali nekaj trikcev, ki jih obvladajo, iskali pa so tudi žogice, ki so jim jih skrivali otroci. Za njihov trud, so jih otroci nagradili z navijanjem, priboljški in čohanjem.
Za konec, so se vsi skupaj še malo družili na igrišču, kjer so kužki veselo prinašali žogice, ki so jim jih metali mali nadobudneži.
Zapisala: Brina in P.Ž


Foto: Matjaž Vekar in Tina Ucin