DAN ODPRTIH VRAT – 2014

30 oktobra, 2014 v DOGAJA SE od pzenko

V soboto 18. oktobra smo imeli v okviru meseca požarne varnosti v našem gasilskem domu dan odprtih vrat.

Za vse obiskovalce smo pripravili ogled naših prostorov in opreme s katero rešujemo življenja in premoženje.

Še prav posebej pa smo na obisk povabili otroke in mladostnike. V društvu smo se odločili, da ponovno začnemo delati tudi z najmlajšimi in tako poskrbimo za podmladek.

Odziv je bil nad pričakovanju saj jih je prišlo zelo veliko. Pokazali smo jih našo opremo, videli so lahko kako se gasi z gasilskim topom, najbolj zanimive in atraktivne pa so bile vožnje z gasilsko Toyoto in Ivecom – seveda z prižgano sireno J Naša gasilca Jernej in Aljaž sta ta dan naredila kar nekaj kilometrov. Obe vozili pa sta bili na vsaki vožnji nabito polni z mladimi bodočimi gasilci.

Z največjim veseljem se lahko pohvalimo, da smo dobili kar nekaj prijav in da v soboto 8 novembra ob 10:30 uri pričenjamo z gasilskim tečajem za najmlajše. Če ste slučajno zamudili naš dan odprtih vrat lahko vaše otroke še vedno vpišete. Tečaj bo predvidoma potekal vsako drugo soboto v mesecu. Poleg gasilskih veščin bomo skušali otroke učiti tudi o pomenu solidarnosti, prostovoljstva, medsebojne pomoči, tovarištva in vsega ostalega kar zaznamuje gasilstvo.

LEPO VABLJENI !!

Zapisal: P.Ž.

Foto: PGD STUDENEC